social media

در اهمیت توجه به رسانه‌های اجتماعی

احتمالا تاکنون تجربه حضور در رسانه‌های اجتماعی را داشته اید و اسامی فضاهای مجازی ای همچون تلگرام، واتساپ، توییتر، یوتیوب، فیسبوک، آپارات و … حداقل یکبار به گوشتان خورده است. با وجود حجم فراوان اطلاعات در رابطه با این بسترهای مجازی، اما همچنان بسیاری از ما با این پرسش روبرو می شویم که هر یک از این بسترها چه ظرفیت هایی دارند و متناسب با اهدافمان بهتر است از چه ابزاری استفاده کنیم؟ ویدیوی حاضر به صورت اجمالی به شما کمک می کند تا ابتدا با مزایای استفاده از بسترهای مجازی آشنا شوید و پس از آن دریابید که متناسب با اهدافی که دارید کدام نوع از این شبکه های اجتماعی می تواند کمک بیشتری به شما بکند. هرچند امروزه اغلب افراد نیازمند داشتن اطلاعات کافی از ظرفیت های رسانه های اجتماعی هستند اما آگاهی از این فضا برای افراد یا گروه هایی که قصد دارند محصولات یا ایده هایشان را به دیگران معرفی کنند بسیار ضروری تر است.

social media

چرا نباید رسانه‌های اجتماعی را نادیده بگیریم؟

دستاوردها و پیشرفت های رخ داده در عصر حاضر منجر شده تا زندگی و سبک زیست بشر بسیار متفاوت از گذشته شود. اگر در قرون پیشین افراد مجبور بودند برای انتقال یک پیام یا دریافت محصولی ماه ها سفر کنند یا روزها به انتظار بنشینند؛ امروزه این امور تبدیل به اتفاقاتی ساده و بسیار آسان شده اند. مسئلۀ قابل توجه آن است که چنین تحولاتی را نباید صرفا به مثابه تحولات تکنولوژیکی در نظر بگیریم؛ چرا که توسعۀ آنان الگوی زندگی افراد و ساختار جوامع را نیز تغییر داده است. در وضعیت فعلی دیگر لازم نیست افراد برای خرید هر کالایی به بازار محلی مراجعه یا برای دسترسی به اخبار روز، هر روز صبح منتظر روزنامه ها باشند. دسترس پذیر شدن اغلب نیازها از یک سو و از سویی دیگر سرعت و حجم بالای اطلاعات موجود در رسانه های اجتماعی، این فضا را نه تنها منحصر به فرد بلکه وابستگی انسان را نیز به آن تشدید کرده است.

بر اساس آمارهای سال ۲۰۲۲ میلادی، در حال حاضر ۴ میلیارد و ۶۲۰ میلیون نفر (برابر با ۵۸.۴%  جمعیت کرۀ زمین) از رسانه های اجتماعی استفاده می کنند که این افراد به صورت میانگین روزانه ۲ ساعت و ۲۷ دقیقه زمان خود را در این فضا می گذرانند. همچنین داده ها نشان می دهند که ۴۴ درصد کودکان بین ۸ تا ۱۱ سال و ۸۷ درصد کودکان بین ۱۲ تا ۱۵ سال از سایت ها و نرم افزارهای رسانه های اجتماعی استفاده می کنند که این آمار بیانگر عمق نفوذ فضای مجازی حتی در سنین پایین است[۱].  بنابراین اکنون می توان این گزاره را مطرح کرد که امروزه اگر فعالیتی بدون در نظر گرفتن نقش رسانه های اجتماعی انجام شود و توسعه یابد، به احتمال بسیار زیاد با شکست روبرو خواهد شد.

با توجه به آنچه بیان شد می توان نتیجه گرفت که افراد یا سازمان ها هر چه بتوانند از ابزارهای رسانه های اجتماعی به درستی بهره گیرند، می توانند موفقیت بیشتری کسب کنند. گروهی را در نظر بگیرید که توانسته به راهکارهایی برای کاهش زباله های خانگی دست پیدا کند و تلاش دارد راهکارهای خود را به دیگران نیز بیاموزد. در شکل رایج، این گروه میتواند با در اختیار گرفتن یک مکان به عنوان پایگاه خود، افراد محلی را به آنجا دعوت کند و راهکارهایش را به آنان آموزش دهد. یا از طریق چاپ کتاب، نوشتن گزارش در روزنامه ها و مجلات، انتشار پوستر و …. ایده هایش را بیشتر ترویج دهد و در معرض دید همگان بگزارد. اما همه این تلاش ها هرچند منجر خواهد شد تا گروه یاد شده به مرور مخاطبان خود را افزایش دهد اما این رشد بسیار کند و محدود خواهد بود. حال شرایطی را فرض کنید که این گروه بتواند در کنار فعالیت های رایج خود، راهکارهای کاهش زباله خانگی را در رسانه های اجتماعی نیز با دیگران به اشتراک بگذارد. در این شرایط علاوه بر افراد محلی، افراد دیگر شهرها در سطح یک کشور و حتی شهروندان کشورهای دیگر هم می توانند از راهکارها و دستاوردهای گروه یاد شده استفاده کنند.

پانوشت

۱ برای مشاهدۀ اطلاعات بیشتر در این رابطه به «خلاصۀ تحقیق آمار رسانه های اجتماعی جهانی ۲۰۲۲» که در سایت  Smart insights قرار گرفته مراجعه کنید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *